• 54/464-098, 70/363-9228
 • nazareti.foldes@gmail.com
  2016. május 05., csütörtök 10:24

  A Názáreti Egyház első jurta gyülekezete – Mongólia

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

   

  A Názáreti Egyház első jurta gyülekezete – Mongólia


  Názáretis
  misszionáriusok Sunny és Lisa Um 2012-ben költöztek Darkhanba, Mongóliába. A hőmérséklet Mongólia néhány részén nagyon alacsony Novembertől Márciusig a -40 fok is előfordul. Sokan még ma is erősen szigetelt jurtákban laknak, amit a helyiek csak gers”-nek hívnak. A jurták olyan kör alakú szerkezetek, melyeket állati bőrrel és vastag szőnyegekkel fednek be. Belül egy olaj vagy fa tűzhely van, ami a fűtést szolgálja.
  A kezdeti küldetésük, azon kívül, hogy túléljék a sötét és hideg telet, az volt, hogy megtanuljanak Khalkha-ul. Azt a nyelvet, amit a mongolok 90%-a beszél. A helyi nyelv tudása nagyon fontos ahhoz, hogy embereket érjenek el egy olyan országban, ahol csak a lakosság 2%-a keresztény. Hosszú hónapokon át a vasárnapi Istentiszteleteken csak Sunny, Lisa és a lányuk volt jelent. De egy idő után elkezdték látni a szolgálatuk gyümölcsét, mikor mások is csatlakoztak hozzájuk.
  2014-ben hozzájutottak egy ingatlan hosszútávú kibérléséhez egy szegény közösségben Darkhan közelében. Sunny és Lisa megfigyelte, hogy sok
  beteg ember élt abban a közösségben. Rájöttek, hogy a betegségek okai a sekély kutak vagy sáros patakok voltak, ahonnan az emberek az ivóvizet beszerezték.
  Mongólia száraz, hideg füves legelőin a víz az egy értékes árucikk. Tehát az első projektjük az volt, hogy ássanak egy mély kutat az ingatlanon, hogy segítsenek a közösségben élő embereknek tiszta vízhez jutni.
  Hét közben, egy csekély díjat kérnek a vízért azon célból hogy karban tudják tartani a felszerelést. De vasárnap a víz ingyen van mindenki számára! Mily csodás kifejezése ez a János 7:37-nek. „Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék!”.


  Ahogyan megalapítottak egy kis gyülekezetet, építeniük kellett egy egyszerű helyet, ahol
  istentiszteleteket tarthattak. A közösség segítségével építettek egy jurtát. Minden vasárnap, egy csapatnyi hűséges Mongol hívő összejön a „Názáreti Egyház első jurta gyülekezetében”. Egy év múltán egy másik jurtát is építettek.
  Habár a Sunny és Lisa jelenleg a hazájukb
  an, Koreában vannak kiküldetésen, egy mongol hívő továbbra is vezeti a hívők csoportját minden vasárnap.


  Tavaly az Um család meg is vette az ingatlant, amit eddig csak béreltek. A következő lépés egy állandó, mongol stílusú épület építése, ami egy követelmény ahhoz, hogy az állam elismerje őket egyházként. Két másik misszionárius házaspár is csatlakozott hozzájuk Mongoliában, ezzel lehetővé téve a Názáreti Egyház jelenlétét Mongólia három egyik legnagyobb városában.
  Imádkozz azokért, akik azon dol
  goznak, hogy Krisztus követőkké tegyenek embereket ebben a nemzetben.

   

   

   

   

   

  Forrás

   

   

   

   

   


  Megjelent: 976 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. május 05., csütörtök 14:30

  Alkalmaink

  Istentisztelet: Vasárnap 9.30
  Bibliaóra: Szerda 18.30
  Palánta klub: Péntek 15.00
  _______________________
  Elérhetőségek:
  Telefon: 54/464-098, 70/363-9228
  E-mail: nazareti.foldes@gmail.com

  Legfrissebb cikkek

  2015. október 22.
  2015. július 01.
  2015. július 01.

  Linkek

  Budapesti Gyülekezet
  Hajdúhadházi Gyülekezet