• 54/464-098, 70/363-9228
 • nazareti.foldes@gmail.com
  2015. szeptember 01., kedd 18:37

  Thom S. Rainer: A 10 leggyakoribb ok, amiért egy érdeklődő sohasem jön újra

  Írta:
  Értékelés:
  (0 szavazat)

  Végeztem egy internetes felmérést, amelyben megkérdeztem ezeket a „csak egy alkalomra ellátogató” vendégeket, miért választják a távolmaradást? Miközben számos problémával magam is tisztában voltam, el kell ismerjem, néhány válasz igencsak meglepett. Bár ez a felmérés nem tudományos alapossággal készült, az eredmény mégis nagyon elgondolkodtató. Az alábbiakban az adott válaszok (csökkenő) gyakorisági sorrendjében felsorolom a távolmaradásra adott 10 leggyakoribb indokot:

  1. Az „álljatok fel és üdvözöljétek a körülöttetek lévőket” felhívás

  Két okból is ez az indok lepett meg a legjobban. Először is, hogy milyen sok vendég érzi kellemetlenül magát ilyenkor. Másodszor, hogy ez volt a leggyakrabban adott válasz.

  2. Barátságtalan gyülekezeti tagok

  A fenti válasz nem ért váratlanul. A meglepetés azon érdeklődők magas száma volt, akik a válaszaikban az erőltetett kedvességet említették. Más szavakkal, a vendégek érezték, hogy néhányan a gyülekezet tagjai közül csak színlelték a kedvességet. (Fontos tudnunk, ahogy Timothy Keller írja: Az emberek nem barátságos gyülekezetet, hanem barátokat keresnek. A szerk.)

  3. Veszélyes és piszkos gyermektermek

  A fenti válasz váltotta ki bennem a legnagyobb érzelmi reakciókat. Ha a gyülekezeted a gyermekeket nem kezeli magas prioritással, ne számíts rá, hogy a fiatal családok eljönnek.

  4. Nem voltak információk kifüggesztve

  Ha a gyülekezetedben nincs egy tiszta és világos hely, ahol információkat lehet kapni, valószínűleg a felére csökkented egy érdeklődő visszatérésének esélyét. Szintén kellene legyen valaki, aki köszönti a vendégeket és információkkal látja el őket, például ezen a helyen.

  5. Gyenge internetes megjelenés

  A legtöbb érdeklődő felmegy a gyülekezet honlapjára, mielőtt egyáltalán betenné a lábát. Még akkor is, ha valaki személyesen elmegy, miután látott egy rossz honlapot, azt már rögtön egy előítéletekkel teli perspektívából teszi. A két legkevésbé nélkülözhető dolog, amit egy vendég látni akar egy gyülekezeti honlapon, az az összejövetel pontos címe és ideje, de ez még csak a legszükségesebb.

  6. Szegényes feliratok

  Ha már heteket töltöttél el egy gyülekezetben, régen megtanultad, mi hol van. Sohasem lesz már szükséged a jelzésekre. De a vendégeknek igen. És könnyen idegessé válnak, amikor sehol sem találják ezeket.

  7. Belterjes egyházi nyelvezet

  A legtöbb válaszadó nem képes a teológiai nyelvezetet ugyanúgy használni, ahogy csak a gyülekezet tagjai tudják. A kedvencem, amit válaszként kaptam, ez volt: „A VMU találkozni fog a CLC-vel abban a teremben ahol a GA-k rendszeresen összejönnek.”

  8. Unalmas vagy rossz prédikáció

  Nem az lepett meg, hogy bekerült a TOP 10-be. Az lepett meg, hogy csak a nyolcadik lett.

  9. A tagok azt mondják a vendégeknek, ez az ő helyük

  Igen, nyilvánvalóan ez még mindig gyakorlat némely gyülekezetben.

  10. Piszkos létesítmények

  Néhány a megjegyzések közül: „Nem úgy néz ki, hogy a héten itt takarítottak volna.” „Sehol sem találtam a szemetest.” „A mellékhelységek siralmasabb állapotban voltak, mint egy rossz kamionos pihenőben.” „A székeken több volt a folt, mint egy mosópor hirdetésben.”

  Nos, itt a 10 leggyakoribb válasz az érdeklődőktől, hogy miért nem térnek vissza soha a gyülekezetbe. Alig várom, kedves olvasóim, hogy ti is kiegészítsétek ezt a listát. A ti véleményetek mindig legalább ennyire hasznos.

  Thom S. Rainer jelenleg a LifeWay keresztény szervezet elnöke, de korábban 12 éven keresztül tanított egy amerikai baptista teológián. Népszerű előadó, három felnőtt gyermeke van. A fenti cikk számos tanulsággal szolgál arról, hogy miért nem jönnek el az érdeklődők másodszor is a gyülekezetbe. Az eredeti cikk itt jelent meg.

  Fordította: Pataki Dávid

   

  Forrás

   

   

   

   

   

  Megjelent: 1967 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. szeptember 02., szerda 08:51

  Alkalmaink

  Istentisztelet: Vasárnap 9.30
  Bibliaóra: Szerda 18.30
  Palánta klub: Péntek 15.00
  _______________________
  Elérhetőségek:
  Telefon: 54/464-098, 70/363-9228
  E-mail: nazareti.foldes@gmail.com

  Legfrissebb cikkek

  2015. október 22.
  2015. július 01.
  2015. július 01.

  Linkek

  Budapesti Gyülekezet
  Hajdúhadházi Gyülekezet