Cikkek

Nyitott ajtó alapítvány

Nyitott ajtó alapítvány

Bukarestben, Romániában, a helyi Názáreti gyülekezet együtt dolgozik a Nyitott Ajtó Alapítvánnyal, hogy olyan nők felé szolgáljanak, akik az emberkereskedés áldozatai lettek.

A Nyitott Ajtó alapítvány az egyetlen menedékhely Romániában, ami holisztikus megközelítéssel fordul a túlélők felé. A túlélők orvosi és fogorvosi ellátást, jogi segítséget kapnak, továbbá lehetőséget a tanulásra és szakmai képzésekre. Emellett az élethez fontos képességeket sajátíthatnak el, érzelmi és lelki tanácsadást és pénzügyi segítséget kapnak. Néhány nő a menedékhelyen él, de sokan csak támogatói csoportokat látogatnak. A Nyitott Ajtó Alapítvány személyzete azon dolgozik az összes nővel, hogy visszanyerjék autonómiájukat és újra a társadalom részévé válhassanak, ezzel is csökkentve a valószínűségét annak, hogy újra az emberkereskedelem áldozatává válnak.

Kiskorúakat is ellátnak a program keretein belül, amikor is hetente kétszer találkoznak velük a gyülekezetben. A résztvevőknek terápiát ajánlanak fel, orvosi és társadalmi ellátást, jogi segítséget és élelmiszercsomagokat.

A helyi Názáretisek elkötelezetten támogatják ezt a szolgálatot imával, illetve az alapítvány személyzetéből négyen a gyülekezet tagjai is. Önkéntesek ebből és más gyülekezetekből műhelymunkákat és órákat tartanak az ottani emberek számára főzés, egészség és szépségápolás témában. Emellett időt töltenek a bentlakókkal kertészkedés, kézműveskedés közben, vagy akár azáltal, hogy szállítást biztosítanak nekik. Sokan az ott lakók közül járnak a gyülekezetbe és ott olyan kapcsolatokra tesznek szert, amelyek segítik őket és többet megtanulhatnak Isten kifogyhatatlan szeretetéről és törődéséről. Nemrég két ott lakó nő fogadta be életébe Krisztust és a családjaik is elkezdtek velük Istentiszteletre járni.  Jelenleg 124 emberfelé végzik a szolgálatukat.

A Nyitott Ajtó személyzete reméli, hogy a jövőben kibővíthetik a munkájukat a kiskorúak felé és megnyithatnak egy másik menedékhelyet.

 

Forrás