Cikkek

Elrabolt nigériai iskoláslány az elnököt kéri, hogy elengedjék az elrablói

Elrabolt nigériai iskoláslány az elnököt kéri, hogy elengedjék az elrablói

Februárban a Boko Haram ismét elrabolt 110 iskolás lányt Nigériában. Tárgyalásokat követően 109 lányt elengedtek márciusban – mindegyikük muszlim.

Egy lányt, Leah Sharibut, azért nem engedték el, mert keresztény. A terroristák azt követelték, hogy tagadja meg keresztény hitét és térjen át az iszlám vallásra, ebben az estben elengedik. Leah ezt visszautasította. A bátorsága és a hite a terroristák között is világszintű visszhangot kapott. Leah, egy felvett üzenetben Nigéria elnökét, Buhari elnököt is megszólítja, és arra kéri a kormányt, hogy hozzák ki ebből a helyzetből.

CSW, egy keresztény szervezet azon dolgozik, hogy Leaht elengedjék. Az ő céljuk az, hogy „egy olyan világban éljünk, ahol nincs vallási üldöztetés, ahol mindenki szabadon gyakorolhatja az általa választott vallását”: Leah csupán 15 éves. A CSW egyik vezetője, Marvyn Thomas ezt mondta: hallani ezt a fiatal lányt éretten és magabiztosan beszélni, miután 7 hónapja fogva tartja a világ legbrutálisabb terrorista szervezete, egy igazi bizonyságtétel a hitéről és annak erejéről. Leah egyik fő gondolata a 35 másodperces felvételben, amit nyilvánosságra hoztak az az, hogy az emberek szeretettel forduljanak a szüleihez, öccseihez és rokonaihoz, és segítsenek nekik.

Nigéria 14. helyen áll a 2018-as Nyitott Ajtók listáján a keresztényüldözés terén.

Imádkozzunk azért, hogy Leaht elengedjék.

Imádkozzunk erőért Leahnak és hogy Isten angyalai megerősítsék és kitartson a hitben.

Imádkozzunk azért, hogy világszintű nyomást tudjunk helyezni Buhari elnökre, hogy vissza tudja szerezni Leaht.

 

Frissítés: Ez a cikk 2018 augusztusában jelent meg. Azóta több, mint egy év eltelt és frissebb cikkek alapján Leah továbbra is fogságban van.